ROCKMERCH.BE, HOME OF BELGIAN MUSIC ! EEN INTRODUCTIE

ROCKMERCH.BE is de website van EMC, een bedrijf gespecialiseerd in merchandising:
De volledige bedrijfsnaam is European Merchandising Company.

EMC werd opgericht op 1/12/1990 te Leuven en heeft dus 2 decennia ervaring in zijn vak.
ROCKMERCH.BE ging online op 1/06/2009 en bevat ondertussen meer dan 500 producten.

Merchandise van Belgische artiesten is onze kerntaak: In samenspraak met muzikanten, managers en platenfirma’s ontwerpen, produceren en verkopen we volgens de nieuwste trends diverse merchandisingproducten (textiel, papier, gadgets, ...) en verdelen we ook de originele producten (cd, dvd, boeken,...) waarvan ze zijn afgeleid. We werken zowel met licentie- als met concessie- en consignatiedeals. 

Ontwerpen worden samen met professionele ontwerpers steeds gemaakt in de huisstijl van de nieuwe cd van een groep, zodat het uitzicht en aanvoelen ervan bewaard blijven en in het verlengde ervan liggen.

Productie gebeurt via de beste leveranciers, drukkers, borduurders en andere producenten, waarbij we alleen degelijke materialen via een ethische code inkopen. We proberen de levertijden zo kort mogelijk en de inkoopprijzen zo laag mogelijk te houden.

Live verkoop is onze grootste omzet: We deden in circa 10 Europese landen tijdens een 20-tal jaar voor een 5-tal festivals en een 25-tal bands op ongeveer 150 tours een kleine 3.000 concerten : We exporteren immers liever Belgische bands naar het buitenland dan dat we buitenlandse bands naar België halen. Maar op een 5-tal Belgische festivals verkopen we wel mee merchandise van de buitenlandse bands die er spelen.

Online verkoop is onze tweede grootste omzet en gebeurde tot voor kort rechtstreeks op de site van de grootste Belgische groepen. Vanaf dan brachten we alle producten samen op ROCKMERCH.BE. Er wordt een link gelegd vanuit de eigen artiestensite naar het overeenkomstig artiestengedeelte op ROCKMERCH.BE. De bekendste kredietkaarten (VISA, Mastercard, American Express), online betalingen (KBC Online, Paypal) en overschrijvingen worden aanvaard. 

Nieuw te bedrukken merchandise bestellen kan ook omdat we ruime know-how in huis hebben die net zo goed voor andere doelen kan gebruikt worden: bedrijven, clubs, verenigingen,... Talrijke klanten uit zowel de audiovisuele als andere sectoren deden in het verleden een beroep op EMC voor aanmaak van hun bedrijfskleding, promotiemateriaal enz. Meer dan eens hebben we via last minute rescue een bedrijf kunnen helpen.

Een mooi bedrijfsarchief hebben we op 2 decennia uitgebouwd: we bewaren niet alleen één exemplaar van elk ooit door EMC uitgebracht en via ROCKMERCH.BE verdeeld product maar vullen het ook aan met aankopen en schenkingen. Zo beheren we wellicht een van de de grootste verzamelingen Belgische muziekposters, T-shirts, gadgets en backstagepassen.
Het kan een van de grondslagen vormen van wat ooit een Belgische Rock Hall of Fame kan worden naar het voorbeeld in Cleveland, Ohio (zie http://www.rockhall.com )
. De hele EMC- backcatalogus kan u dus terugvinden op ROCKMERCH.BE : producten die EMC ooit heeft uitgebracht en waarvan soms nog maar enkele exemplaren in voorraad zijn staan toch op de website, zelfs al is de band ondertussen niet meer aktief of is hij al 5 cd’s verder. Er zijn immers altijd nog verzamelaars die op zoek zijn naar een of ander product.

Wil u meer info, hebt u specifieke vragen of wil u bestellen, dan kan u een e-mail zenden naar Carl GOVAERTS op .